مورخ: ۲۳/۸/۱۳۹۱
– نرخ ارز مبادله ای جهت کالاهای با اولویت سه به بعد (بانک مرکزی)
دلار آمریکا: ۲۴,۹۲۵ – درهم امارات متحده عربی: ۶,۷۸۶ – یورو: ۳۱,۶۱۵
– برگ دیگری از پیامدهای افزایش نرخ ارز (تابناک)
امروز معاون بخش خاورمیانه صندوق بینالمللی پول اعلام کرده است که پیشبینی صندوق بینالمللی پول از تولید ناخالص داخلی ایران کاهش خواهد یافت، زیرا افزایش نرخ ارز در ماههای اخیر در ایران، منجر به کم شدن رشد اقتصادی خواهد شد .
– احتمال خروج خودرو از فهرست ممنوعه وارداتی(الف)
آنطور که از گفتههای مسئولان دولتی پیدا است، ممکن است ممنوعیت واردات خودرو برداشته شود، این در شرایطی است که در ۷ ماهه ابتدای امسال حدود ۲۳ هزار خودرو به کشور وارد شده است . دولت، در چند مرحله از ابتدای سالجاری تاکنون که بیش از ۷ ماه نیز نگذشته است، افزایش قیمت را برای خودروسازان داخلی مصوب کرده است، در حالی که هنوز جوهر امضای مصوبات خشک نشده است که خودروسازان تقاضای جدیدی را به کمیته خودرو میبرند و عموما تقاضای افزایش قیمت میکنند .
– نرخ خرید و فروش ارز در شبکه بانکی (دنیای اقتصاد)
نرخ خرید و فروش ارز در شبکه بانکی کشور در برابر ریال
– واکنش مجلس به گرانیهای خودرو(آرمان)
اقدامی که سبب شد تقاضای تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی روی میز کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد. در همین ارتباط بزرگمهر صادقی، معاون تعزیرات تهران اعلام کرد: یکی از شرکتهای بزرگ خودروسازی کشور در پی گرانفروشی و احتکار جریمه نقدی شده که به دلیل نپرداختن جریمه در مرحله نخست حساب بانکی آنها مسدود شده و در مرحله بعدی اقدام به پلمب این کارخانه میکنیم. وی گفت: ممنوعالمعامله شدن محصولات این خودروسازی هم در دستور کار تعزیرات قرار دارد .
تصمیم دولت برای ممنوعیت واردات و صادرات یا آزادسازی کالاها در شرایط خاص حق قانونی دولت است و دولت میتواند چنین مصوباتی را ارائه دهد اما این حق سبب نمیشود دولت با اتخاذ تصمیمات لحظهای باعث ایجاد جو روانی در بازار شود و ثبات بازار را که نیاز اقتصاد هر جامعهای است با نوسانهایی مواجه کند. هر اقتصادی برای ادامه فعالیتهای اقتصادی خود نیاز به ثبات دارد و حتی اگر بنابه دلایلی نیاز است برخی محدودیتهای وارداتی یا صادراتی در جامعه وضع شود، اجرای آن در یک بازه زمانی مشخص و معین یک اصل اساسی است .
– توسعه میادین نفت و گاز ایران در خلیج فارس شتاب میگیرد (ایسنا)
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اشاره به روند افزایشی جذب سرمایه در این شرکت گفت: جذب منابع شرکت نفت فلات قاره از صندوق انرژی در سال جاری نسبت به سال گذشته، افزایش سه برابری را تجربه می کند .
– داغ شدن بازار طلا پس از انتخابات اخیر آمریکا (ایسنا)
قیمت طلا پس از سقوط طی دو هفته پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، پس از مشخص شدن نتایج و افزایش احتمال ادامه سیاستهای پولی آسان در این کشور که افزایش تقاضا برای این فلز گرانبها را به دنبال خواهد داشت، مجددا روند صعودی را در پیش گرفته است .
– وقوع اتفاقات در حوزه ارز مصداق بی نظمی اقتصادی است (ایرنا)
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: وقوع برخی از اتفاقات در اقتصاد کشور به ویژه در حوزه ارز، از مصادیق بی نظمی اقتصادی است که با تعبیر و تفسیر خاصی از قوانین و وظایف رخ می دهد .
– ابلاغ مصوبه جدید لغو محدودیتهای صادراتی به گمرکات/ابهامات را رفع کردیم (خبرگزاری فارس)
عباس معمارنژاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در واکنش به این سوال که برخی از صادرکنندگان و فعالان بخش خصوصی علی رغم مصوبه جدید محدودیت های صادراتی از عدم آزادسازی کالا در گمرکات برای صادرات گله می کنند، اظهار داشت : مصوبه جدید محدودیت های صادراتی امروز به گمرکات ابلاغ شد .
– صادرکنندگان پیمان سپاری ارزی نخواهند داشت (خبرگزاری فارس)
کیومرث کرمانشاهی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که ظاهرا صادرکنندگان ملزم به پیمان سپری ارزی شده اند، اظهار داشت: قرار نیست صادرکنندگان پیمان سپاری ارزی کنند،پیمان سپاری ارزی تیر خلاص به صادرکننده زدن است. بر اساس این گزارش در پیمان سپاری ارزی ارز حاصل از صادرات باید به حساب بانک مرکزی واریز شود .
– آیا ممنوعیتهای وارداتی قاچاق و گرانی به همراه نخواهد داشت؟(خبرگزاری فارس)
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهدی غضنفری در دولت نهم که رئیس کل سازمان توسعه تجارت بود در یکی از کارگاههای آموزشی که برای خبرنگاران گذاشته بود، وقتی پشت تریبون آمد تمام تلاشش را کرد تا به خبرنگاران این مفهوم را برساند که افزایش میزان واردات یا افزایش میزان صادرات نمیتواند ملاک خوبی برای متهم کردن دولت باشد .
– دولت مقصر کاهش صادرات غیرنفتی خواهد بود(مهر)
به گزارش خبرنگار مهر، رحمان پورقربان در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران با تاکید بر ضرورت همکاری هرچه بیشتر دولت و بخش خصوصی در تصمیم گیریها، گفت: صادرکنندگان هم اکنون با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند؛ چراکه دولت یک روز صادرات ۵۲ قلم کالا را ممنوع می کند و چهار روز بعد از آن این اقلام را به ۳۹ قلم می رساند، ضمن اینکه چهار روز دیگر تعداد اقلام مشمول این ممنوعیت به ۳۴ قلم کاهش می یابد