مورخ: ۲/۹/۱۳۹۱
– نرخ ارز مبادله ای جهت کالاهای با اولویت سه به بعد (بانک مرکزی)
دلار آمریکا ۲۴,۵۸۴ – درهم امارات متحده عربی ۶,۶۹۳ یورو ۳۱,۵۷۲
– واکنش واردکنندگان به بخشنامه جدید گمرکی(الف)
افزایش قیمت کالاهای وارداتی رئیس مجمع واردات در واکنش به بخشنامه جدید گمرکی برای اخذ حقوق ورودی کالا به کشور، گفت: با ۲ برابر شدن نرخ ارز در محاسبه ارزش گمرکی کالاها، این هزینه به مصرف کننده انتقال پیدا می کند . محمدحسین برخوردار در گفتگو با مهر در واکنش به بخشنامه اخیر محاسبه ارز مبادلاتی در حقوق ورودی، نتیجه آن را افزایش قیمت تمام شده کالاهای وارداتی و تحمیل فشار اقتصادی بر مردم دانست
– تغییر گسترده در تعرفه واردات کالاها (دنیای اقتصاد)
دولت در تازهترین تصمیم خود میخواهد ضمن اینکه درآمدهای مالیات بر واردات خود را حفظ کند، مانع از رشد قیمت کالاها شود و به همین دلیل نرخ تعرفه واردات را براساس نرخ مرکز مبادلات ارزی قرار داده و از طرف دیگر نرخ تعرفه را کاهش داده است. پیش از این حقوق گمرکی کالاهای وارداتی و صادراتی بر اساس قیمت ارز مرجع که در حال حاضر ۱۲۲۶ تومان است، تعیین میشد. روز سهشنبه گمرک ایران در بخشنامهای ۸ بندی، جایگزینی ارز مبادلاتی به جای ارز مرجع برای محاسبه حقوق ورودی تمام کالاهای وارده و صادره را به تمام گمرکهای اجرایی کشور ابلاغ کرد .
– دلار آزاد؛ هنوز گران (دنیای اقتصاد)
همزمان با نوسانات دوباره قیمت ارز و سکه، وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تلاش بانک مرکزی و بهکارگیری همه توان برای تقویت طرف عرضه ارز گفت : جمعبندی همه اصحاب اقتصاد این است که نرخهای موجود در بازار گزاف و گران است و تلاش بر کاهش این نرخ است. شمسالدین حسینی تاکید کرد: جهتگیری تلاش صورت گرفته در دو ماه اخیر به این صورت بوده که ابتدا نوسانات موجود در بازار ارز را تثبیت کنیم و به دنبال آن با استراتژی خروج از وضعیت چندنرخی به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم .
– تولید جهانی برنج افزایش مییابد(دنیای اقتصاد)
ذخایر انتقالی برنج جهان در مقایسه با سال گذشته به میزان ۷ درصد یا ۱۰ میلیون تن افزایش مییابد و به رکورد بالای ۱۷۰ تن میرسد. در نتیجه نسبت ذخایر برنج جهان به مصرف، از ۶/۳۳ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۵/۳۵ درصد در سال ۲۰۱۳ افزایش مییابد .
– دولت چرا واردات و صادرات را محدود کرد (دنیای اقتصاد)
دبیرکل اتاق تهران و منتقد سرسخت ممنوعیتهای تجاری با حمیدرضا صافدل معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت موافق سرسخت این سیاست دولت، گفتوگوی «صریح، چالشی و دوستانه» انجام داد. متن این گفتوگو که در هفتهنامه تجارت فردا منتشر شده است در زیر میآید .
– تغییر نرخ رسمی ارز از ۱۲۲۶ به ۲۴۵۸ تومان(آرمان)
گمرک ایران در بخشنامهای هشت بندی، جایگزینی ارز مبادلاتی به جای ارز مرجع برای محاسبه حقوق ورودی تمام کالاهای وارده و صادره از روز گذشته یعنی چهارشنبه را به تمام گمرکات اجرایی کشور ابلاغ کرد. براساس این بخشنامه، کاهش ۴۵ تا ۵۵ درصدی تعرفه واردات کالاها هم از دیروز عملیاتی شد. بر این اساس از ابتدای آذر ماه سال ۱۳۹۱ نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی برای تمام کالاهای وارده و صادره، نرخ ارز مبادلهای اعلامی از سوی بانک مرکزی است که با رعایت ماده ۱۴ قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰ (براساس برابری نرخ ارز اعلام شده توسط بانک مرکزی در روز اظهار) اعلام و از طرف دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات و از طریق سیستم FTP و پورتال به گمرکات اجرایی کشور ابلاغ میشود
– ثبت سفارش واردات مثل دوره برزخ است(آرمان)
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه دوره ثبت سفارش مثل دوره برزخ است، اظهار کرد: در این دوره بررسی میکنیم آیا واردات را آزاد یا ممنوع کنیم. البته آنها که از گذشته برگ ثبت سفارش دارند واردات را انجام میدهند اما کالاهای خانواده سوم نه ارز مبادلهای و نه ارز مرجع دریافت میکنند اما مردم خیالشان راحت باشد، چون به هیچ وجه واردات کالایی که در بازار بهاندازه نیاز نباشد و در داخل تولید نشود متوقف نخواهد شد .
– معافیت مالیاتی صادرکنندگان (آرمان)
در حالی که چندی پیش اعلام شده بود سازمان امور مالیاتی بخشنامهای مبنی بر حذف معافیت مالیاتی صادرکنندگان درصورت عدم ارائه ارز صادراتی در مرکز مبادلات ارزی صادر کرده، معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور با تکذیب این خبر اعلام کرد که اعطای معافیت مالیاتی به صادرکنندگان هیچ شرطی ندارد. به گزارش ایسنا، اعلام صدور بخشنامهای مبنی بر اعطای معافیت مالیاتی به صادرکنندگان درصورت ارائه ارز صادراتی در مرکز مبادلات ارزی واکنشهای بسیاری را در بین بخش خصوصی به همراه داشت .
– لیست نهایی اولویتبندی کالاها فردا اعلام میشود/آزادی واردات خودرو مشروط است (ایسنا)
معاون کل سازمان توسعه تجارت درباره دلیل اینکه ثبت سفارش برخی کالاها در یک مقطع کوتاه ممنوع و دوباره آزاد شد، گفت: پیش از این ابهاماتی توسط واردکنندگان مطرح میشد که چرا برخی کالاها در اولویتهای متفاوت قرار گرفتهاند و به همین دلیل ثبت سفارش آنها متوقف شد تا تصمیم نهایی در اینباره صورت گیرد .
– دستاندازی عربستان به میدانهای نفتی ایران (تهران امروز)
در حالی که ادعاهای اخیر عربستان مبنی بر ورود غیرمجاز ایران به محدوده میادین نفتی این کشور با سکوت رسانهای وزارت نفت همراه شده بود، اظهارات اخیر سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور ابعاد جدیدی از این ماجرا را روشن کرد . روز گذشته ایسنا در گزارشی اعلام کرد که هر چند عربها در روزهای گذشته ادعای نقض قوانین بینالمللی از سوی ایران در میادین مشترک نفتی را مطرح کرده بودند، اما سخنگوی وزارت خارجه ایران صراحتا این موضوع را رد و عربستان را متهم به انجام فعالیت اکتشافی در مرزهای ممنوعه کرد .
– ایران بزرگترین تولیدکننده فولاد خاورمیانه و آفریقا (تهران امروز)
انجمن جهانی فولاد (WSA) تولید فولاد خام ایران را در ۱۰ ماه گذشته سال ۲۰۱۲ میلادی ۱۲ میلیون ۵۲ هزار تن اعلام کرد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۲ افزایش ۱۰٫۲ درصدی را نشان میدهد.به گزارش ایسنا، تولید فولاد خام ایران در اکتبر سال ۲۰۱۲ میلادی یک میلیون و ۱۶۶ هزار تن بود که این میزان نسبت به مدت مشابه ۲۰۱۱ میلادی رشد ۱۳٫۸ درصدی داشته است.نرخ رشد تولید فولاد خام ایران نیز در ۱۰ ماه گذشته سال ۲۰۱۲ از سایر کشورهای عمده تولیدکننده فولاد خام در جهان مانند چین، هند، آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، روسیه، اوکراین، کانادا، مکزیک، برزیل، ژاپن و انگلیس بالاتر بوده است .
– تدابیر ارزی تیم اقتصادی دولت جواب داد (تهران امروز)
مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت بهتازگی از تاثیرگذاری تصمیمات و تدابیر ارزی دولت بر بازار سخن به میان آوردهاست. کاهش قیمت سکه و ارز در روزهای اخیر این تصور را پیش آورده بود که تصمیمات دولت و تدابیر اندیشیده شده موجب سر و سامان گرفتن بازار ارز شدهاست و بهزودی ارز به سمت تکنرخی شدن پیش خواهد رفت. با این وجود اما روز گذشته بار دیگر شاهد افزایش قیمت ارز در بازار بودهایم و همین موضوع کمی پذیرش تاثیرگذاری تصمیمات دولت بر بازار را دشوار میکند .
– بهای نفت در معاملات بازار آسیا افزایش یافت (ایرنا)
خبرگزاری فرانسه از سنگاپور روز پنجشنبه با اعلام این خبر افزود : بهای هر بشکه نفت خام سبک شیرین برای تحویل در ماه ژانویه با ۳۵ سنت افزایش به ۸۷ دلار و ۷۳ سنت رسید . همچنین نفت برنت دریای شمال برای تحویل در زمان مشابه با ۲۸ سنت افزایش ، بشکه ای یکصد و ۱۱ دلار و ۱۴ سنت معامله شد .
– جزئیات جلسه ارزی مجلس با بانکها/ بررسی نقش بانکها در نوسانات ارزی (مهر)
غلامرضا کاتب در گفتگو با مهر درخصوص جلسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با مدیران عامل بانکها در رابطه با وضعیت برداشت شبانه دولت و بانک مرکزی از حساب بانکها بابت “مابهالتفاوت ارزی دریافتی” اظهارداشت: در این جلسه که همه مدیران عامل بانکها اعم از بانکهای دولتی و خصوصی و همچنین اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس حضور داشتند، موضوع نقش بانکها در نوسانات اخیر بازار ارز و برداشت شبانه دولت و بانک مرکزی از حساب بانکها مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
– هشدار بانک مرکزی در زمینه فعالیت موسسه مالی و اعتباری حافظ (مهر)
به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی گزارش داد: طبق گزارشهای رسیده، “موسسه مالی و اعتباری حافظ” که به تازگی اقدام به جذب سپرده از هموطنان نموده است، فاقد هرگونه مجوز از این بانک بوده و اساسا” موسسهای تحت این عنوان، وجود خارجی ندارد.
